Press konferencijom u Doboju najavljena manifestacija “Mini šampioni”

Press konferencijom u Doboju najavljena manifestacija “Mini šampioni”

E. Škorić

U petak, 31.maja 2019. godine u Doboju održana je press konferencija povodom predstojeće manifestacije “Mini šampioni”, na kojoj su se medijima obratili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koordinatori projekta “Mini šampioni” Esad Hadžijusufović i Vildana Delalić Elezović, te koordinator grassroots fudbala Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Dženan Đipa. 

Ovaj zabavno - sportski događaj za djecu će se održati u subotu, 1. juna 2019. godine od 10:00 do 15:00 sati u Gradskom parku u Doboju, a tradicionalno se održava svake godine u drugom gradu na dan finala UEFA Lige šampiona.

Deveti po redu domaćin za više od 450 djece iz različitih lokalnih zajednica u BiH i stotinu trenera i profesionalaca za grassroots fudbal je Grad Doboj, a nosilac ovog projekta je organizacija Otvorena zabavna škola fudbala (CCPA-OFFS). Manifestacija “Mini šampioni” se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i grada Doboja sa svojim službama.

„Čast nam je da je Grad Doboj domaćin filantropske manifestacije kao što je "Mini šampioni". Dječija igra i druženje kroz ovakav vid zdravih aktivnosti kao što je grassroots fudbal su temelj kvalitetnog odrastanja. U ime građana Doboja želim dobrodošlicu svim učesnicima i poželjeti im da se nastave družiti i vraćati u naš grad.“ izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Mini šampioni će se odvijati na 15 stanica Fun Football-a, postavljenih u Gradskom parku u Doboju. Sa djecom će raditi blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju. Učesnici ovogodišnjih Mini šampiona su djeca koja dolaze iz Doboja, Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića i Živinica.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

„Očekujemo više od 450 djece koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka, Liverpoola i Tottenhama,  moći igrati zabavni fudbal i uživati  cijeli dan. Za djecu koja se umore od fudbala, te za posjetioce i prolaznike obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja – radionice i zonu za bebe, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a.“, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator projekta Mini Šampioni.

“U okviru Sporazuma za razvoj grassroots fudbala NS/FS BiH daju kontinuiranu podršku projektima koje realizira OFFS CCPA pa tako i manifestaciji “Mini šampioni”. - kazao je Dženan Đipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi