Mulalić: Od plakanja nema ništa, nismo doveli ni Ronalda ni Messija

Press konferencija pred duel sa Leotarom

Mulalić: Od plakanja nema ništa, nismo doveli ni Ronalda ni Messija

H. Zilić

Fudbaleri Željezničara u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekuju Leotar.

Susret se igra u subotu 16. jula sa početkom u 21 sat. Povodom pomenutog susret u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice Edis Mulalić i kapiten Aleksandar Kosorić.

Prvi je riječ imao kapiten Kosorić.

"Odradili smo dobre pripreme. Jedva čekamo prvu utakmicu. Atmosfera u svlačionici je odlična. Moramo biti skoncetrisani i moramo pokazati kako se nosi ovaj dres. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da pošaljemo još jednu lijepu sliku sa Grbavice", rekao je Kosorić, nakon toga medijima se obratio trener Mulalić.

"Imali smo aktivnosti pet sedmica. Nije bila duga pauza pa nije trebalo puno da se ritam uhvati. Pokušali smo poboljšati neke stvari i mislim da smo na dobrom putu. Prvenstvena utakmica je mjerilo, prijateljske su drugo, ali dobro su izgledale. Laže ko kaže da ga i prijateljske utakmice ne interesuju. Tu se stvara pobjednički mentalitet. Željo je klub gdje se svaki trening ozbiljno odradi", rekao je Mulalić i dodao:

"Osim nekih viroza i stomačnih problema svi su tu. Malić je imalo mali problem, ali bit će spreman. Prošli su pripreme koje nisu bile lagane. Obraćali smo pažnju na svaki segmenat. Sezona dolazi, cilj je da budemo bolji nego prošle sezone. Od plakanja nema ništa, to sam rekao igračima- Želimo napraviti iskorak u svim segmentima. Nismo doveli ni Ronalda ni Messija, doveli smo u uslovima koje možemo. Doveli smo igrače željne dokazivanja."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Leotaru?

"Pratili smo utakmicu protiv Igmana. Imaju nekih igračkih promjena pogotovo u ofanzivi i što se tiče U21 igrača. Prve utakmice su uvijek nepoznanica."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Nakarada o trenera, rijedak primjer kretena
5 9
mitoza
Nekada je bolje samo sutiti.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi