Prestaju biti arogantni: Englezi odustaju od tradicije stare vijek i pol

Pozitivna promjena

Prestaju biti arogantni: Englezi odustaju od tradicije stare vijek i pol

Admin Čaušević

Čelni ljudi engleskog fudbala su odlučili da prekinu tradiciju staru 156 godina.

Engleska fudbalska asocijacija poznatija kao FA(Football association) pod tim nazivom postoji od 1863. godine, ali to više neće biti slučaj.

Kako su naveli, Englezi nemaju namjeru da i dalje budu arogantni te su odlučili promijeniti naziv krovne kuće fudbala u svojoj zemlji.

Fudbalska asocijacija Engleske će se ubuduće zvati EFA(England football association) iz razloga da se smanji kampanja koja govori o fudbalskoj aroganciji ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promjena je dobra jer se Engleska namjerava kandidovati i za domaćinstvo Mundijala 2030. godine.

Bivši predsjednik FA Martin Glenn je još prije četiri godine pozvao na promjenu naziva jer sve ostale asocijacije u nazivu sadrže ime svoje zemlje.

Top Komentari

Bulwyf
Popili tabletu i prestali bit arogantni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi