Pretjerali su: PSG mora vratiti novac Rabiotu za sporni lajk

Satisfakcija za Franzuca

Pretjerali su: PSG mora vratiti novac Rabiotu za sporni lajk

Novi fudbaler Juventusa Adrien Rabiot dobit će nazad novac koji je morao uplatiti PSG-u zbog - lajka na Instagramu.

Francuz je aprilu kažnjen novčano sa 40.000 eura, i to jer je na Instagramu lajkao objavu Patricea Evre koji je brutalno ismijavao PSG nakon ispadanja od Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

Tada već je Rabiot bio u sukobu s klupskim rukovodstvom, po svaku cijenu želio je da ode, no svejedno na Parku prinčeva su procijenili da je i u takvim okolnostima morao da pokaže poštovanje i odanost klubu. Kaznili su Rabiota sa iznosom koji je u fudbalskom svijetu zanemariv, a žalba koju je on u međuvremenu uložio na kraju mu se isplatila.

Naime, Gazzetta dello Sport piše kako je vodstvo francuske Ligue 1 potvrdilo prvostepenu odluku, odnosno procijenilo kako je odluka neutemeljena i da se Rabiotu mora vratiti novac u što kraćem roku. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rabiot je, podsjetimo, iz PSG-a otišao kao slobodan igrač i prešao u Juventus.

Top Komentari

epa
nikakav igrac..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi