Predsjednik Barcelone je večeras otkrio sve o ljetnoj sagi zvanoj Neymar: Šta je sve bilo na stolu?
(Foto: EPA)

Bartomeu otkrio

Predsjednik Barcelone je večeras otkrio sve o ljetnoj sagi zvanoj Neymar: Šta je sve bilo na stolu?

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odlučio je konačno progovoriti šta se dešavalo sa ljetnom sagom oko Brazilca Neymara.

U ljetnom prelaznom roku fudbaler PSG-a se konstantno povezivao sa povratkom u Barcelonu, a mediji su konstantno pisali da je na pomolu razmjena igrača uz dodatni novac kojeg nudi Barcelona.

Ipak, Bartomeu tvrdi drugačije. Istina je da se pregovaralo, ali nije tačno da je Barcelona nudila igrače PSG-u.

"Barca je učinila sve moguće da dovede Neymara ovog ljeta. Svi smo radili na tome. Znali smo da je na prodaju, a Leonardo nam je otvorio vrata pregovora. Do dogovra nije došlo zbog zahtjeva koji nisu mogli biti ispunjeni", rekao je Bartomeu, te je nastavio:

"Pisalo se da nudimo određene igrače, ali to nije istina. Mi nismo nudili igrače, već je PSG tražio neke od njih. Pregovori su propali nakon što su se ljudi iz PSG-a pojavili sa novim zahtjevima. Nismo ih prihvatili i odlučili smo da prekinemo pregovore. Ne želim govoriti o imenima, ali tražili su više igrača uz novac, a igrače su htjeli na posudbu uz mogućnost kupovine narednog ljeta".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar sigurno neće doći u januaru.

"Nije nam u planu za januar. Neymar je rekao PSG-u da samo pregovaraju sa Barcelonom, želio je otići, ali ove godine će igrati za PSG", završio je izlaganje Bartomeu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi