Preuzeli ime slavnog kluba: Nisu izborili promociju, pa spašavali živu glavu

Drugu sezonu u nizu

Preuzeli ime slavnog kluba: Nisu izborili promociju, pa spašavali živu glavu

Admin Čaušević

Kad je 2016. godine sud u Rumuniji donio odluku da se Steaua oduzmu grbe i ime bivši prvak Evrope je promijenio naziv u FCSB, dok je klub pod nazivom Steaua počeo s takmičenjem iz najnižeg ranga.

Dok "originalnom" klubu ide poprilično dobro u prvoj ligi gdje su sezonu završili kao viceprvaci, novoformirani je drugu sezonu u nizu ostao bez promocije u treću ligu.

Steaua je protiv lokalnog rivala igralaa meč za plasman u viši rang, ali je na kraju poražena. Klub pod nazivom Carmen je slavio s 0:1.

Na tribinima je skupilo nekoliko hilajda navijača, a nakon što je meč završen naštao je opšti haos.

Bijesni i maskirani navijači su uletili na teren te su htjeli da iskale svoj bijes na igračima. Neke igrače su uspjeli i uhvatiti te su im skinuli dresove.

Inače, "armijskom" klubu je u ovom meču bio dovoljan i bod, ali je na kraju poražen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi