Prevljak asistirao u trijumfu Salzburga

Austrijska liga, 26. kolo

Prevljak asistirao u trijumfu Salzburga

Mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak asistirao je u današnjoj pobjedi Salzburga nad Grodigom. 

Salzburg je u okviru 26. kola austrijske Bundeslige ugostio Grodig na Red Bull Areni i konačan rezultat utakmice na kraju je glasio 3:0 u korist domaćih. 

Poveo je Salzburg već u šestoj minuti preko Soriana, da bi potom u 54. minuti Minamino nakon asistencije našeg Prevljaka udvostručio vodstvo. Do kraja utakmice u listu strijelaca se upisao i Ulmer koji je postavio konačnih 3:0. 

Prevljaku je ovo bila prva ovosezonska asistencija u austrijskom prvenstvu, a njegov Salzburg je današnjim trijumfom zauzeo lidersku poziciju sa jednim bodom više u odnosu na drugoplasirani Rapid iz Beča. 

Austrijska Bundesliga, 26. kolo:

Salzburg - Grodig 3:0

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi