Prevljak briljira u Austriji: Sa tri pogotka dokrajčio LASK

Mladi reprezentativac BiH

Prevljak briljira u Austriji: Sa tri pogotka dokrajčio LASK

Smail Prevljak, novi mladi bh. reprezentativac, nastavio je pružati dobre partije u dresu austrijskog drugoligaša Lieferinga. 

Njegov tim večeras je u sklopu 27. kola Erste lige na domaćem terenu nadigrao LASK Linz rezultatom 3:0, a najzaslužniji za pobjedu filijale Salzburga bio je upravo Prevljak

Iako je tim iz Linza poveo već u trećoj minuti susreta, odgovor Lieferinga stigao je nakon dvije minute. Za izjednačenje se pobrinuo Prevljak, da bi potom golovima u 20. i 48. minuti postavio konačnih 3:1. 

Ovom 19-godišnjem fudbaleru ovo je ujedno 11 gol u dosadašnjem dijelu prvenstva, a njegov tim nakon trijumfa nad LASK-om zauzima drugu poziciju na tabeli.

Erste liga, 27. kolo

Liefering - LASK 3:1
St. Polten - Innsbruck 0:0
Mattersburg - FAC Wien 1:1
Hartberg - Kapfenberg 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.