Prevljak dobio krila u Salzburgu: Od Igmana do Red Bulla

Mladi fudbaler debitovao za Red Bull Salzburg

Prevljak dobio krila u Salzburgu: Od Igmana do Red Bulla

Aktuelni prvak Austrije, Red Bull Salzburg, proteklog vikenda doživio je  poraz od trećeplasiranog Altacha, koji je u okviru 15. kola slavio sa visokih 4:1.

Službeni debi za tim iz Salzburga u ovom meču upisao je 19-godišnji bh. fudbaler Smail Prevljak, koji je u Austriju dospio u ljetnom prijelaznom roku kao posuđen igrač njemačkog drugoligaša Leipzega.

"Presretan sam, lijep je osjećaj zaigrati za najbolji klub u Austriji i klub koji dominira u Evropa ligi. Iskren da budem, nisam imao tremu kada sam ulazio u igru. Gubili smo rezultatom 2:1, pokušavali smo se vratiti u utakmicu, ali nažalost nismo u tome uspjeli", govori mladi Prevljak na početku razgovora za SportSport.ba

Prevljak ističe da je velika čast igrati u timu zajedno sa bivšim fudbalerom Barcelone, Jonathanom Sorianom, koji je alfa i omega u sastavu Adija Huttera.

"Čast mi je igrati s njim, jer kad imate u timu igrača kao što je on, onda morate biti posebno sretni. Od njega mogu dosta toga naučiti, a radi se i o sjajnom čovjeku. Ima poseban odnos s nama mlađima", kaže Prevljak, koji je ponosan na svoj dosadašnji uspjeh.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Realno nije mala stvar od Igmana doći do najjačeg austrijskog kluba. Uložio sam dosta truda i rada u sebe, a to se na kraju uvijek isplati. Naredni cilj mi je izboriti poziv u mladu reprezentaciju BiH i iskreno se nadam da će me ljudi iz saveza primijetiti".

Podsjetimo, Prevljak za Red Bull Salzburg nastupa kao posuđen igrač Leipzega, a svoje nastupe  bilježi i u filijali Lieferingu koji se takmiči u drugom rangu austrijskog nogometa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.