Prevljak: Dres BiH je svetinja

Novi reprezentativac oduševljen pozivom

Prevljak: Dres BiH je svetinja

Napadač Mattersburga Smail Prevljak prvi put je dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju bi trebao debitovati na utakmicama protiv Bugarske i Senegala.

Prevljak je u razgovoru za zvaničnu stranicu NFSBiH istakao da je i više nego ponosan zbog poziva u nacionalnu selekciju, te poručio da dres BiH smatra svetinjom.

"Svakom mladom igraču san je da zaigra za A tim. Iskren da budem, potajno sam se i ja nadao tom pozivu, posebno zbog činjenice da igram dobro i postižem golove. Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku da budem ovdje i trudiću se da opravdam selektorovo povjerenje. Ima nekoliko mladih igrača sa kojima sam zajedno igrao u „U-21“ reprezentaciji pa mi je lakše, a i ostali momci su me dobro primili tako da sam zadovoljan", rekao je Prevljak, te potom prokomentarisao usporedbe sa Edinom Džekom:

"Svi smo mi različiti pa tako i načini na koje igramo. Čini mi se da imam neki svoj stil igre, mada neki kažu da podsjećam malo na Džeku. To mi naravno imponuje, ali ipak bih želio i trudim se da izgradim svoj način igre po kojem bi me ljudi pamtili".

Poziv Roberta Prosinečkog obradovao je ne samo Smaila, već i njegove roditelje.

"Bili su sretni i ponosni zbog toga. Ne znam da li su se oni više radovali ili ja, što su moji roditelji doživjeli da dobijem poziv za A selekciju. Zbog sebe, naravno i njih, a posebno selektora Prosinečkog trudiću se maksimalno da opravdam ukazano povjerenje. Dres sa državnim grbom je svetinja i ako dobijem priliku da zaigram u nekoj od ovih utakmica, pružiću svoj maksimum“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi