Prevljak: Italija nije kao prije deset godina

Medijima se obratio i Gojak

Prevljak: Italija nije kao prije deset godina

Uz Gordana Ciprića, medijima su se uoči predstojećih kvalifikacijskih utakmica danas obratili i fudbaleri Amer Gojak i Smail Prevljak.

U pitanju je dvojac koji u posljednje vrijeme igra veoma dobro, pa stoga i nije bilo iznenađujuće što ih je selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki stavio na svoj popis za Finsku i Italiju.

Riječ je prvo dobio Amer Gojak.

"Iza mene je odlična sezona, sa Dinamom sam ostvario historijski uspjeh na evropskoj sceni, također smo prvaci, a i ja sam mogu da budem zadovoljan onim što sam pokazao. Da li očekujem da ću dobiti veću šansu u reprezentaciji, ne mogu govoriti, ali sigurno da ću davati maksimum na svakom treningu. Selektor je taj koji će na kraju odlučiti kada i koliko ću igrati", kazao je Gojak.

Dotakao se i samih utakmica.

"Neće biti lako, svjesni smo o kakvim protivnicima se radi, međutim vjerujemo u sebe i nadamo se najboljem. Ono što me raduje, jeste da je i atmosfera u reprezentaciji na jednom visokom nivou."

Za razliku od Gojaka, Prevljak se među Džekom i društvom našao nakon skoro godinu dana.

"Presretan sam što sam dobio poziv i što sam danas ovdje. Veliki je to izazov, trudit ću se da opravdam povjerenje i, naravno, dokažem se", kaže Prevljak, koji smatra kako Italijani, s kojima sastajemo 8. juna, nisu snažni kao nikad.

"Dat ćemo sve od sebe u predstojeće dvije utakmice. Protiv Finske imamo dobru šansu, a Italija kao Italija... Mislim da oni nisu više kao prije deset godina, tako da nema razloga da se plašimo nečega", dodao je napadač Red Bull Salzburga. 

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Oni su favoriti ako pobjedi oni Grke tamio, Mi Fince, Grcka ce tesko onda i protiv Armenije izaci na kraj kuci. Mi I da izgubimo od Italije mi smo u borbi za 2 mjesto... I to bi morali odraditi. Finska nece uzeti dosta bodiva u ovoj grupi kao ni Grcka... 15 do 17 max...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi