Prevljak strijelac u uvjerljivoj pobjedi Red Bull Salzburga

Austrijski prvak slavio sa 8:2

Prevljak strijelac u uvjerljivoj pobjedi Red Bull Salzburga

Bh. napadač Smail Prevljak bio je strijelac za Red Bull Salzburg u uvjerljivoj pobjedi nad USK Anifom.

Za Red Bull Salzburg je susret s ovim niželigašem bio ujedno i prvi u pripremnom periodu, a prvaci Austrije bez većih problema na kraju su slavili sa uvjerljivih 8:2, te potvrdili dobru formu.

Red Bull Salzburg je vodstvo imao već nakon 14 minuta igre preko golom koji je postigao Daka, a u 27. minuti u strijelce s bijele tačke upisao i Prevljak, da bi nedugo nakon toga na 3:0 povisio Lainer.

Već tada bilo je jasno da će Anif teško izbjeći ubjedljiv poraz, ali ovaj tim se nije predavao. U 32. minuti Anif postiže pogodak preko Banna, a iako samo šest minuta kasnije Red Bull Salzburg uzvraća, do kraja poluvremena mreža Prevljakovog tima se još jednom zatresla za konačnih 4:2 na poluvremenu.

Ipak, u nastavku utakmice Anif nije imao šanse protiv raspucanog Red Bull Salzburga koji je još četiri puta zatresao mrežu. Golove su postizali Dabbur, Halland i Gulbrandsen (2x).

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Prijateljska utakmica:

Red Bull Salzburg - USK Anif 8:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi