"Prezadovoljan sam transferom u APOEL"

Sa Kipra za SportSport.ba: Sanel Jahić

"Prezadovoljan sam transferom u APOEL"

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić potpisao je dvogodišnji ugovor sa kiparskom ekipom APOEL, odakle je prešao iz redova atinskog AEK-a.

Jahić je 2009. godine prešao u AEK iz solunskog Arisa, te je proveo dvije vrlo dobre sezone u atinskom klubu. Međutim, drugi dio prošle sezone bio mu je obilježen povredama, a onda je uslijedila unosna ponuda APOEL-a sa Kipra...

"Potpisao sam za APOEL i veoma sam sretan zbog toga. Došao sam u najbolji kiparski klub, s kojim ću ove sezone igrati i Ligu prvaka, što je jako bitno. Nadam se da ćemo u ovom takmičenju dogurati što je moguće dalje", kaže Jahić u razgovoru za SportSport.ba.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara veoma je zadovoljan i finansijskim dijelom ugovora sa novom, ali i starom ekipom.

"Pa, za dvije sezone u APOEL-u dobiću 700.000 eura, 500.000 eura od Kiprana, plus 200.000 eura od AEK-a, koliko mi moraju isplatiti zbog raskida ugovora. Sve u svemu sam prezadovoljan i nadam se da ću u novom klubu svojim igrama vratiti mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, od koje svakako nisam odustao", dodao je Jahić u razgovoru za naš portal.

Selektor bh. tima Safet Sušić svakako bi trebao obratiti pažnju na Jahića, zasigurno najuniverzalnijeg fudbalera kojeg Bosna i Hercegovine ima. Jahić je u svojoj karijeri igrao na gotovo svim pozicijama u ekipi, sem na golu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.