Niže lige su svijet za sebe: Golman gostiju u posljednjim sekundama postigao gol sa pola terena

Nevjerovatna situacija

Niže lige su svijet za sebe: Golman gostiju u posljednjim sekundama postigao gol sa pola terena

E. Oštraković

Utakmice nižih rangova u Bosni i Hercegovini nekada mogu biti dosta zanimljivije i od utakmica iz dosta većih liga u svijetu.

Naravno, na tim utakmicama postoji dosta naboja, ali i lijepih poteza jer gotovo svaka ekipa ima jednog lokalnog majstora sa loptom.

Te utakmice nižih liga u Bosni i Hercegovini imaju posebnu draž, ali nažalost nerijetko budu završene ružnim scenama.

Ipak, postoje i lijepi trenuci i utakmice na kojima su viđeni sjajni potezi, prelijepi golovi i maestralne odbrane golmana.

Zanimljiva situacija viđena je na utakmici 17. kola Druge lige TK Zapad u Doborovcima između Mladosti i Pribave.

Naime, ove dvije ekipe odigrale su lokalni derbi jer obje ekipe dolaze iz Gračanice, a samim tim i naboj na terenu bio je velik.

Oba tima htjela su ostvariti pobjedu na ovom susretu, ali je na kraju utakmica završena neriješenim rezultatom i podjelom bodova.

Domaća ekipa Mladosti iz Doborovaca imala je prednost do pred sami kraj susreta, a onda smo vidjeli pravo čudo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Golman gostujuće ekipe, Denis Omerović, je postigao gol sa centra igrališta i donio svojoj ekipi vrijedan bod na ovom gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi