Priča porodice Hadžić za filmski scenarij

Otac fudbalera Zaragoze govorio za SportSport.ba

Priča porodice Hadžić za filmski scenarij

Već neko vrijeme kostur bh. reprezentacije uglavnom čine fudbaleri čiji su roditelji početkom crnih devedesetih bili primorani napustiti domovinu i sreću potražiti u raznim zemljama širom Evrope.

Koloniju 'dijasporaca' u notesu selektora Safeta Sušića ubrzo bi mogao proširiti i Eldin Hadžić, čije se ime sve više spominje u domaćoj javnosti. 

Rijec je o 23-godišnjem fudbaleru koji danas sa mnogo uspjeha nosi dres španske Zaragoze, a o njegovim igračkim kvalitetama najbolje govori ovosezonska statistika, koja svjedoči da je u osam odigranih mečeva postigao dva pogotka i upisao četiri asistencije. 

Nakon nekoliko pokušaja uspjeli smo kontaktirati njegovog oca Fuada koji je s velikim zadovoljstvom pristao na intervju za SportSport.ba.

„Moram vam priznati da ste me ugodno iznenadili. Nisam toliko često u kontaktu s ljudima iz BiH, ali sa svojim narodom uvijek ću rado porazgovarati“, govori stariji Hadžić na početku razgovora za naš portal.

Da ga život nije mazio potvrduje i to da je dio rata u BiH proveo u logoru Manjača (u blizini Banja Luke), odakle je uspio pobjeći i potom dobiti politički azil u Španiji. 

„U logoru Manjača sam proveo sedam mjeseci i u tom periodu nisam ništa znao o svojoj porodici. Zahvajući Crvenom križu uspio sam pobjeći sa uslovom da izaberem između tri države u kojoj ću nastaviti život i odlučio sam se za Španiju.  Druge države nisu primale moju porodicu, već samo mene, što mi naravno nije odgovaralo. To je priča o mom dolasku u daleku Španiju“, prisjetio se Hadžić.

Iako je Španija njemu i njegovoj porodici dala sve, ovaj 47-godišnjak nada se da ce njegov sin u budućnosti igrati za BiH.

„To mi je neostvarena želja, ali ako Eldin nastavi sa dobrim igrama, možda se ubrzo i ostvari. Eldin živi za trenutak kada ce zaigrati za BiH“, kazao je na kraju razgovora otac Eldina Hadžića koji u BiH nije dolazio od završetka rata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Eldin je porijeklom iz sela Prhovo kod Ključa, a u nedavnom intervjuu za naš portal istakao je da dobrim igrama u Zaragozi želi skrenuti pažnju selektora Sušića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.