Prijateljski meč na Grbavici, FK Željezničar brojao do 10

Sutjeska nemoćna protiv premijerligaša

Prijateljski meč na Grbavici, FK Željezničar brojao do 10

Nakon remija sa Slobodom za vikend FK Željezničar je odlučio odigrati novu prijateljsku utakmicu.

Na Grbavicu je stigla ekipa Sutjeske iz Foče, a Željo je ovog protivnika savladao sa visokih 10:0 što je svakako sjajna uvertira Plavima za predstojeći meč u okviru PL BiH, protiv Širokog.

Semir Štilić je počeo utakmicu za Željezničar, te je asistirao za prva dva pogotka svoje ekipe. Već u 4. minuti Veselinović je postigao gol za 1:0, dok je Bogičević u 11. povisio na 2:0.

Samo tri minute kasnije bilo je 3:0 za domaće. Ovaj put je strijelac bio Ramović.

U samom finišu prvog dijela Željo je postigao još dva gola. Asim Zec je u 43. pogodio za 4:0, dok je dvije minuta kasnije Dacić postavio rezultat prvog poluvremena - 5:0.

Treba istaći da su igrači Željezničara pored pet postignutih golova u prvom dijelu imali i još nekoliko dobrih prilika, pa se tako tresla i stativa gola Sutjeske.

U drugom poluvremenu su treneri dvije ekipe napravili veliki broj izmjena, a domaći su nastavili sa dobrom igrom, pa se nije dugo čekalo da Zajmović majstorskim golom povisi na 6:0.

Nakon toga je Zajmović izborio i penal, dok je Krpić sa bijele tačke povisio na 7:0.

Osmi gol za Željezničar je postigao Sadiković koji je šutem sa 25 metara savladao golmana gostiju iz Foče, da bi na 9:0 povisio Zajmović pet minuta do kraja meča.

Konačnih Željezničar - Sutsjeska 10:0 postavio je Sipović u samom finišu utakmice.

Prijateljski meč:

FK Željezničar - FK Sutjeska 10:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sastav Željezničara u prvom poluvremenu: Kjosevski, Dacić, Hajdarević, Bogičević, Pavić, Mujezinović, Mehić, A. Zec, Štilić, Veselinović, Ramović.

U drugom poluvremenu za domaće su igrali: Erić, Sipović, Bojo, Krpić, Zajmović, Stanić, Osmanković, Sadiković, Alispahić, Subašić, Stevanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tumbe1976
hahhahah hajte ako smijete protiv Stupcanice misevi jedni
16 0
Rus
Ni njanjajevo nece puno bolje proci. Al pomoci ce savez I sudije.
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije