SportSport tim 5. kola Premijer lige

Oni su obilježili kolo

SportSport tim 5. kola Premijer lige

A. Čaušević

Od subote do ponedjeljka igrani susreti 5. kola Premijer lige a SportSport.ba donosi vam idealan tim. 

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Mladi golman brani u reprezentativnoj formi. Iako je protiv Radnika primio prvi gol u ovoj sezoni njegova odbrana iz sredine drugog dijela kada je panterskom intervencijom pri rezultatu 1:1 zaustavio mudar pokušaj Mahira Karića je ravna postizanju gol. Upravo ta reakcija je bila dovoljna da bude uvršten u tim kola.

Samir Efendić (Tuzla City)

Iskusni desni bek je bio na nivou zadatka i u duelu sa Zrinjskim, posebno kada su u odbrambeni zadaci u pitanju jer je u potpunosti zaustavio Miljana Govedaricu koji je najopasniji igrač Plemića u dosadašnjem dijelu sezone.

Besim Šerbečić (Sarajevo)

Mladi reprezentativac BiH nastavlja da opravdava epitet pravog pojačanja. U prethodnim utakmicama je uspješno čuvao svoj gol, a duelu s Radnikom je pokazao da zna biti snalažljiv i u protivničkom kaznenom prostoru. Odlični štoper zabio je za 2:1 i pobjedu Sarajeva.

Aladin Isaković (Mladost)

Kapiten Mladosti DK je u Banjoj Luci odigrao meč u skladu sa svojom reputacijom. Svojim znanjem i iskustvom je dao značajan doprinos da ekipa iz Doboja kod Kaknja i treće gostovanje završi bez poraza, ovaj put sačuvane mreže.

Nemanja Zlatković (Tuzla City)

Baš kao i Efendić i drugi bek Tuzla Cityja je bio na nivou u duelu sa Zrinjskim. Ovaj 30-godišnjak lako na kraj izašao s bočnim igračima Plemića koji su po običaju najveća prijetnja po protivnički gol, međutim to u 5. kolu nije bio slučaj.

Nermin Jamak (Čelik)

Odlični veznjak drži ključeve igre Čelika i ove sezone. Da je Jamak alfa i omega ekipe i Zenice potvrdio je i duelu sa Zvijezdom 09 kada je pružio sjajnu partiju. Jamak od samog početka sezone igra u veoma dobroj formi, a u ovom meču bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

Damir Sadiković (Željezničar)

Veznjak Željezničara na startu ove sezone zašto je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata tima s Grbavice. Ovaj 24-godišnjak je u duelu protiv Slobode asistirao za prvi te je preciznim udarcem zabio drugi gol za Plave.

Samir Bekrić (Sloboda)

"Desetka" Slobode briljira na startu ove sezone, jednostavno uživa u fudbalu. Sjajnu formu je pokazao i u utakmici protiv Željezničara. Bio je prava engima za igrače Plavih, a velemajstorskim golom iz slobodnjaka pobrinuo se da njegova sjajna partija sa Grbavice ne ode tako brzo u zaborav.

Demir Peco (Radnik)

Brzonogi krilni fudbaler je postao prvi fudbaler koji je zatresao mrežu aktuelnog prvaka u ovoj sezoni. Konstantno je pravio probleme odbrani FK Sarajevo, posebno se istakao u drugom poluvremenu kada je i savladao Vladana Kovačevića.

Slaven Stjepanović (Zvijezda 09)

Fudbaler Zvijezde 09 je odigrao veoma dobar meč protiv Čelika i polako izrasta u lidera ekipe iz Semberije. Zabio je drugi gol za svoj tim i vodstvo od 2:1, međutim na njegovu žalost to nije bilo dovoljno za trijumf.

Nusmir Fajić (Velež)

Najbolji strijelac prošlosezonskog izdanja Prve lige FBiH je konačno zabio za Velež i u Premijer ligi. Robusni napadač je bio strijelac u minimalnoj pobjedi nad Širokim Brijegom. Nakon slabijeg ulaska u sezonu čini se da se iskusni golgeter polako vraća starim navikama. Zbog značaja gola koji je Rođenim donio prvuovosezonsku tricu izabran je i za igrača kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Feđa Dudić (Velež)

Četiri boda iz dva kola učinak je Veleža pod vodstvom Feđe Dudića. U 5. kolu Rođeni su stigli do prve pobjede u ovoj sezoni, a velike zasluge za to pripadaju i Dudiću koji svojim evidentno uspješnim metodama polako stabilizuje atmosferu u ekipi, ali i ono najbitnije donosi rezultat.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
FEDZA//POCHETTINO//ZELIM TI DA BUDES NAJBOLJI TRENER U BIH I DA OSTVARIS SVOJE TRENERSKE AMBICIJE OVU SI UTAKMICU PROTIV SIROKOG ODRADIO 1000% TAKTIČKI SVE TI SE POKLOPILO SVE NAJBOLJE FEDZA//POCHETTINO .. LP
1 5
Mostar
Gore pitarima zabij Fajke M.U.S.V.D.G
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi