Prije četiri godine potpisao za Manchester City, a sada na probi u francuskom drugoligašu

Bony već pola godine bez kluba

Prije četiri godine potpisao za Manchester City, a sada na probi u francuskom drugoligašu

E. Čaušević

Wilfierd Bony svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u Premiershipu, ali je njegova karijera doživjela veliki pad u prethodnim sezonama.

Bony je interes na sebe privukao odličnim igrama u dresu Swanseaja, a početkom 2015. godine potpisao ja za Manchester City koji ga je platio preko 30 miliona eura.

Očekivalo se da će ovaj napadač biti veliko pojačanje, no ispostavilo se na kraju da je bio veliki promašaj. City ga je dvije godine kasnije prodao Swanseaju za 13 miliona eura, no Bony se nije uspio vratiti u pravu formu.

Bony je početkom ove godine otišao u Al Arabi, ali se nakon svega šest mjeseci vratio s posudbe u Swansea. No, već pola godine Bony je bez kluba jer mu je istekao ugovor i nije uspio pronaći angažman.

Mediji u Francuskoj prenose da ovaj 30-godišnji napadač trenutno trenira s francuskim drugoligašem Le Havreom s kojim bi trebao potpisati ugovor početkom 2020. godine.

Zanimljivo da se samo četiri godine nakon dolaska u City ovaj napadač nalazi na probi u niželigašu iz Francuske što dovoljno govori o tome koliko mu je sve krenulo nizbrdo.

Top Komentari

epa
Doveli ga i prodali Dzeku kao Bony bolji od Dzeke ovaj na probi u drugoligiasu a Dzeko 5 miliona svake godine u dzep..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti