Wilfried Bony napravio iznenađujući transfer

Napustio Swansea

Wilfried Bony napravio iznenađujući transfer

Nekada hit-napadač Premier lige Wilfried Bony je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka napustio engleski fudbal nakon pet i po godina.

Ovaj 30-godišnji fudbaler iz Obale Slonovače otišao je na posudbu u katarski Al Arabi, čime je poprilično iznenadio svoje fanove i navijače bivšeg člana Premier lige.

Bony će se u Kataru zadržati pola godine, nakon čega je planiran povratak u Swansea. Međutim, postoji mogućnost da bogati klub otkupi njegov ugovor po isteku posudbe.

Wilfried Bony je evropsku karijeru započeo u Sparti Prag, odakle je prešao u Vitesse 2011. godine. Potom ga je kupio Swansea, koji ga je dvije godine kasnije prodao Manchester Cityju za 32 miliona eura. Zbog dovođenja Bonyja je, podsjetimo, tadašnji trener Građana Manuel Pellegrini "prekrižio" Edina Džeku koji je nedugo zatim otišao u Romu, a ta odluka se i danas smatra najvećom greškom u karijeri ovog čileanskog trenera.

Bony je kasnije igrao u Stokeu na posudbi, a u Swansea se vratio na ljeto 2017. godine za 13 miliona. S obzirom da to više nije ni sjena onog nekadašnjeg napadača, pad u karijeri se nastavio i sada je završio u Kataru.

Wilfried Bony ove sezone nije imao toliko bitnu ulogu u Swanseaju, za koji je odigrao samo sedam utakmica u Championshipu uz jedan postignuti gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi