Crnogorac: Napast ćemo ih od prve minute!
Samir Bekrić i Gradimiri Crnogorac

Sloboda na Tušnju dočekuje Čelik

Crnogorac: Napast ćemo ih od prve minute!

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

Derbi starih rivala u 22. kolu donijeće nam veliku borbu za bodove spasa.

Sloboda i Čelik će sutra na stadionu Tušanj odigrati jedan od najvažnijih mečeva. Ekipe u crveno - crnom grčevito se bore za opstanak u društvu najboljih, pa će ovaj sraz 22. kola biti "na nož". Tuzlacima i Zeničanima prijeko su potrebni bodovi koji će ih odvojiti od opasne zone.

"Nakon dvije utakmice i jednog osvojenog boda, dolazi nam još jedna važna utakmica u borbi za opstanak. Analizirali smo ih, išao sam uživo da ih gledam protiv Radnika. Mislim da ćemo im parirati i da ćemo osvojiti tri boda", poručio je Gradimir Crnogorac, šef struke FK Sloboda.

Protiv Čelika Crnogorac bi mogao ostati bez usluga stopera Dejana Uzelca i Miloša Stojanovića koji su povrijeđeni. Kako kaže do sutra će se znati računa li na njih ili ne.

"Svi ostali su spremni i jedva čekaju da istrče na teren protiv Čelika. Pokušaćemo što prije da postignemo gol, napast ćemo ih od prve minute. Imali smo dosta individualnih sastanaka, priče sa igračima i sigurno će svi dati maksimum i učiniti sve da slavimo pobjedu. Imamo kvalitetne napadače i vezne igrače, poput Bekića, Bekrića i Husejinovića i sigurno da kad oni prorade sve će to izgledati mnogo bolje. Nedostaju nam golovi i nadam se da ćemo ih postići protiv Čelika", zaključuje Crnogorac.

Samir Bekrić, iskusni veznjak Slobode dijeli optimizam sa svojim trenerom. Nema sumnje da će on biti jedna od glavnih karika Tuzlaka u nastojanjima da osvoje tri boda:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja se nadam da ćemo sutra pokazati pravo lice. Ove utakmice do sada nismo bili na očekivanom nivou, mnogo smo na pripremama uložili truda i znoja i nadam se da ćemo odigrati kako treba. Ovo je mlada ekipa, malo su izgubili samopouzdanje, ali se nadam da ćemo konačno zaigrati kako treba. Danas domaći teren ne znači mnogo, mora se biti ozbiljan, svjesni smo situacije svi. Daćemo sve od sebe da ovim mlađim igračima podignemo samopouzdanje i da svi zajedno konačno slavimo pobjedu!"

Na premijerligaškoj tabeli Sloboda je deseta sa 18 bodova na kontu, jedan više ima od predposljednjeg Čelika. Utakmica Sloboda - Čelik igra se sutra na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
Ko partizani
4 2
Momak
Ja sam cuo za "napast cemo" u bosanskom jeziku, a sta znaci rijeci napascemo ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije