Prije tačno godinu dana: Trapp je uzalud dizao ruku, Sergi Roberto je bio junak...

Jedan od najvećih preokreta ikad

Prije tačno godinu dana: Trapp je uzalud dizao ruku, Sergi Roberto je bio junak...

Teme:

Na današnji dan prije tačno godinu dana desio se, ako ne najveći, onda jedan od najvećih preokreta u historiji fudbala, kada je Barcelona porazila PSG sa 6:1.

Bogati Parižani su slavili u prvom meču sa visokih 4:0 i činilo se da je Barcelona na koljenima. Rijetko koji navijač katalonske ekipe je vjerovao u čudo u revanšu, ali čudo se ipak desilo.

Barcelona je na poluvremenu vodila sa 2:0, a kada je povela 3:0 početkom nastavka bilo je jasno da se sprema pravi šou na Camp Nou stadionu. Ipak, veoma brzo su Parižani uspjeli da smire katalonsku publiku i to preko Cavanija u 62. minuti.

Tada je izgledalo kao da su se i igrači Barce pomirili sa eliminacijom jer su im do kraja trebala čak tri gola za prolaz. Pravi šou je počeo u 88. minuti kada je Neymar pogodio iz slobodnjaka za 4:1, da bi tri minute kasnije, u sudijskoj nadoknadi, isti igrač sa penala pogodio za 5:1.

Igrači PSG-a su u tim trenucima bili u paklu Camp Noua i nisu izdržali. Barcelona je u 95. minuti izvela posljednji centaršut, a na drugoj stativi se najbolje snašao Sergi Roberto koji je matirao golmana PSG-a za pravu ludnicu na Camp Nou i jedan od najvećih preokreta u historiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je u nastavku sezone izbačena iz Lige prvaka i to od strane Juventusa. Stara dama je u prvom meču pobijedila sa 3:0, a u drugom je bilo 0:0 na Camp Nouu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi