Prijete mu teške sankcije: Ademi pao i na B testu!

Loše vijesti za Dinamo

Prijete mu teške sankcije: Ademi pao i na B testu!

Arijan Ademi, makedonski reprezentativac koji nastupa za Dinamo, pozitivan je na dopinškom B testu.

Nakon što je pao na prvom testu, Ademi je jučer u Švicarskoj otvorio i B nalaz testa koji je također bio pozitivan, a o sanckijama UEFA-a će odlučiti 27. novembra. Treba napomenuti da mu prijeti do četiri godine suspenzije. 

Povodom situacije sa Ademijem oglasio se i zagrebački Dinamo, čije saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

"Ponovljeni test B uzorka urina koji je uzet Arijanu Ademiju nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala također je bio pozitivan.

Disciplinska komisija UEFA-e će odlučivati o slučaju na svom sastanku 27. novembra nakon čega ćemo znati više detalja. Prema pravilima Uefe GNK Dinamo i sami igrač ne smiju ništa komentirati dok disciplinski postupak ne bude završen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, UEFA je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati doping kontrole nakon utakmice protiv Arsenala pokazale kako je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

Kada ćemo imati više informacija putem službene stranice ćemo obavijestiti navijače i javnost", stoji na kraju saopštenja. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.