Prilika za novi trofej: Sarajevo u finalu Kupa!

Golijada u nastavku, bordo tim slavio s 3:2

Prilika za novi trofej: Sarajevo u finalu Kupa!

E. Škorić

Sarajevo je u revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine s 3:2 slavilo u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti, pa je prošlo u finale Kupa.

Sarajevo ove sezone za cilj ima barem jedan trofej i izabranici Mehmeda Janjoša bliži su trofeju Kupa nego li osvajanju titule. Mladost se pokazao kao tvrd orah u polufinalu za bordo tim, no u revanšu su gosti s tri gola u nastavku ipak pokazali kvalitet, dokazali da su jači i zasluženo su u finalu.

Gosti su bili puno bolji u prvom poluvremenu, no jednostavno nisu imali sreće i lopta nije htjela u mrežu Kakanjaca. Već u četvrtoj minuti  Novakovićev udarac nagovještava dosta muka za domaćeg golmana Velića.

Zatim je i Duljević imao pokušaj u šestoj minuti, od svega korner. U 11. minuti Hebibović je imao sjajnu šansu, stativa spašava Mladost, da bi pet minuta kasnije Sarić pucao pored gola domaćina. 

U 18. minuti Sarajevo je imalo najbolju za šansu za vodstvo, ali je Sarićev udarac s bijele tačke odbranio Velić. Musić je prethodno igrao rukom u svom šesnaestercu.

Hebibović je u 20. minuti mogao da se iskupi za 11. minutu i stativu, no opet je pogodio - stativu. Njegov udarac prvo zaustavlja Velić, a onda je odbijenu loptu Hebibović plasirao u stativu.

Tek u 25. minuti slab pokušaj Maksimovića, odbranio je Pavlović. U 31 minuti ponovo se trese okvir domaćeg gola, pošto je Dušan Hodžić s 25 metara pogodio prečku.

U nastavku je Sarajevo naplatilo sve što nije u prvih 45 minuta. Na samom otvaranju dugog dijela kapiten Duljević sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabija za 1:0 vodstvo svog tima.

Nešto mirniji period igre uslijedio je poslije gola bordo tima, da bi u 60. minuti Nermin Crnkić na ubačaj Hodžića riješio pitanje putnika u finale. Imao je Husejinović sjajnu šansu po ulasku u igru, a onda u 83. minuti Kovačević šutira, lopta pogađa Isakovića i odlazi u mrežu Velića.

Činilo se da tu sve završava, no ni kod 3:0 za goste Mladost se nije predala, pa je preko Brkića u finišu postigla dva gola. Naravno, nije mogla napraviti čudo ravno onom s meča Barcelona - PSG i Sarajevo je prošlo dalje. S eventualnih 3:3, bordo tim bi također prošao. Brkić je u nadoknadi mogao do hat-tricka s penala, ali panenka mu nije uspjela.

Sarajevo u finalu Kupa igra protiv boljeg iz duela Željezničar - Široki (0:1). Podsjećamo da je duel na Grbavici zbog snijega odgođen za sedam dana. Bordo tim traži peti trofej u Kupu, a ovo mu je osmo finale.

Mladost - Sarajevo 2:3 (Brkić 88, 90/ Duljević 46, Crnkić 60, Isaković 83 - ag)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost: Velić, Galić, Gačan, Laštro, Kuzmanović, Musić, Maksimović, Brkić, Ramović, Isaković.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Al.Bekić, Novaković, Mihojević, Sarić, Ivetić, Hebibović, Duljević, Crnkić, Ahmetović.


 
ga
MDK - Sar 0:3 by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi