Princ potpisao za Ventspils

Bh reprezentativac pronašao klub

Princ potpisao za Ventspils

Vedran Princ, reprezentativac Bosne i Hercegovine i donedavni igrač zagrebačke Cibone, do kraja sezone potpisao je ugovor sa Ventspilsom iz Latvije.

Princ se nakon ružnog raskida sa Cibonom vratio kući u Mostar, a trenirao je sa Široki Eronetom te čekao ponude. U razgovoru za SportSport.ba rekao je da ima dosta ponuda te da je Ventspils najkonkretniji ali da se neće žuriti nigdje i još će malo pričekati i odlučiti što i kako dalje.

„Ne znam još ništa, stvarno, stalno se vrti nešto evo i po novinama pišu o ponudama ali stvarno još ništa ne znam. Neću pod svaku cijenu negdje ići jer svi sad igraju na tu kartu da je do kraja sezone još malo vremena. Sad tu treniram i vidjet ću što i kako dalje“, rekao je Vedran Princ za SportSport.ba dok je boravio na Pecari.

Princa na službenoj stranici ovog kluba najavljuju kao veliko pojačanje koje stiže iz najbolje hrvatske momčadi Cibone.

„Princ je timski igrač i jako dobar branič. Mislim da će biti u mogućnosti organizirati jako dobru igru. Vedran je jako pogodan za naš koncept obrane tima, stoga vjerujem da je dobar dodatak ekipi“, rekao je trener Ventspilsa Silvano Poropats o Princu.

Vedran Princ već danas će otputovati u Latviju gdje bi se trebao priključiti momčadi te im pomoću da ostvare što bolji rezultat u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.