Princ solidan protiv UNICS-a
Cedvita je poražena od UNICS-a

TOP 16 Eurocupa

Princ solidan protiv UNICS-a

M. Maksimović
Teme:

Utorak je odigrano sedam utakmica drugog kola TOP-a 16 Eurocupa. Većih uzbuđenja nije bilo, a svakako vrijedi izdvojiti pobjedu Estudiantesa u Istanbulu, odnosno Cajasol Seville nad Benettonom.

U grupi I Cedevita nije imala šanse protiv UNICS-a, što potvrđuje krajnjih 76:94.Kelly McCarty je sa 22 poena predvodio goste, Hasan Rizvić je uz 15 poena dodao i 8 skokova. U sastavu Cedevite su četiri igrača bila dvocifrena, među njima i Vedran Princ sa 12 poena.

Estudiantes je uspješno apsolvirao gostovanje u Istanbulu. Za pobjedu protiv Galatasaraya 57:68, Estudiantesu su bili dovoljno Josh Asselin sa 16 i Daniel Clark sa 10 poena. Prvo ime u poraženoj ekipi je bio Lukša Andrić sa 14 poena.

Benetton Jasmina Repeše je prvi put ove sezone poražen u Eurocupu.Cajasol Sevilla je bila bolja 66:55. I dok je u domaćem sastavu 22 poena zabio Paul Davis, u ekipi Benettona niti jedan igrač nije postigao više od osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.