Prinčevi snažni, Bikovi nemoćni: PSG u svom prvom finalu Lige prvaka!

3:0 za Parižane u Lisabonu

Prinčevi snažni, Bikovi nemoćni: PSG u svom prvom finalu Lige prvaka!

Fudbaleri PSG-a plasirali su se u svoje prvo finale Lige prvaka pošto su večeras u Lisabonu porazili Leipzig sa uvjerljivih 3:0. 

PSG je bio potpuni favorit u ovom duelu i tu ulogu apsolutno opravdao na terenu.

Već od uvodnih minuta Parižani su krenuli u napad i u 6. minuti pogodili stativu preko Neymara. Samo sedam minuta kasnije bilo je 1:0. Ubacio je iz slobodnjaka Di Maria, a glavom precizan bio Marquinhos.

Kasnije je i Leipzig imao dobru priliku preko Poulsena, ali udarac odlazi pored gola.

U 35. minuti opet pokušava Neymar, ali opet stativa.

PSG do drugog gola na meču dolazi tri minute prije kraja prvog dijela. Nakon greške u odbrani njemačkog tima lopta dolazi do Di Marije koji pogađa za 2:0.

Francuski sastav nastavlja i na početku drugog dijela u istom ritmu pa već u 56. minuti dolazi do trećeg gola preko Bernarta. Asistent je bio Di Maria.

[twitter]https://twitter.com/FeuilleX/status/1295817151455145985[/twitter]

Do kraja meča zaprijetio je i Mbappe, ali golman Leipziga mu je odbranio.

PSG se tako plasirao u svoje prvo finale Lige prvaka i postao prvi francuski klub od 1993. godine koji je to uspio.

Neymar, Mbappe i kompanija će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Bayern Minhen - Lyon. Taj susret na programu je sutra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Polufinale Lige prvaka:

PSG - Leipzig 3:0

Promo

Top Komentari

Jupp
Milioneri, djavoli, pjetlovi, princevi i bikovi.. kakva ste vi moronska redakcija!!!
6 1
krems_krems12
Uefa im lijepo namjestila zrijeb, njima se kockice poslozile i to je to do finala, onda je u finalu sve moguce ko god da je protivnik. Zbog ljepote fudbala i neke fudbalske pravde lijepo bi bilo da Bayern bude prvak. Zasluzili su to.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi