Pripreme FK Sarajevo: Priključio se i Džafić
S jutarnjeg treninga FK Sarajevo u Ljubuškom: Ujutro u teretani, popodne na Babovcu

Bordo tim trenira u Ljubuškom

Pripreme FK Sarajevo: Priključio se i Džafić

Fudbaleri Sarajeva nalaze se na pripremama u Ljubuškom, gdje rade dva puta dnevno.

Prethodnih sezona bordo klub odlikovalo je to da su jako dobri na pripremnim utakmicama ali onda kada dođe trenutak da treba igrati Premijer ligu, entuzijazam se uruši kao kula od karata. Stoga je ovoga puta treneru Husrefu Musemiću od presudne važnosti tempiranje forme.

Kao u svemu, a evo vidimo to na tekućem Svjetskom prevenstvu u rukometu, bitno je rasporediti snagu i ne žuriti sa ispoljavanjem svojih najboljih kvaliteta, jer po običaju oni koji krenu furiozno teško da do kraja mogu zadržati tu svoju furioznost. Pa iako su igači imali tokom odmora zadaću da se fizički spreme prema individualnom programu, fokus u Ljubuškom je na stjecanju što bolje fizičke pripremljenosti. S loptom se ne radi mnogo, no one vježbe koje je osmislio Musemić vrlo su zanimljive i svrsishodne.

Jutarnje treninge ekipa obavlja u teretani, a od jutros je i kompletirana budući da se timu pridružio i golman Džafić koji je bio odsutan radi ljekarskih pretraga. Ustanovljeno je ipak da je spreman i da nema prepreka njegovom treniranju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zdravstveni bilten je povoljan. Igrači su u dobroj formi jer su uradili prvi dio individualnih priprema koje im je dao kondicioni trener. Nismo imali jačih upala, svi su došli zdravi. Dok smo u Ljubuškom par igrača se žalilo na prehladu, ali niko nije izostao s treninga. Sve ide po planu i programu, ljekarski pregledi su također završeni i sada je na igračima da se maksimalno posvete radu", kazao je Mirza Marevac, član medicinskog tima FK Sarajevo.

Lider na tabeli Premijer lige BiH će tokom boravka u Hercegovini odigrati jednu pripremnu utakmicu, protiv Veleža 24. januara, a mjesto odigravanja zavisit će od vremenskih uslova odnosno u kakvom će stanju biti tereni u Hercegovini. Jedna od opcija za odigravanje je i Veležov stadion u Vrapčićima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ma vidi se ...ŠAMPIONSKI
2 0
Šulc
Uz vas su HORDE ZLAAAAAAA.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi