Pristao na 180.000 eura mjesečno pod uslovom da ga puste kada jedan klub zovne

Slobodan agent

Pristao na 180.000 eura mjesečno pod uslovom da ga puste kada jedan klub zovne

A. Čaušević

Igrači koji su bez ugovora mogu birati gdje će nastaviti karijeru.

Među njima se nalazi i Filipe Luis, dugogodišnji lijevi bek Atletico Madrida koji će nakon tri godine opet napustiti Jorgandžije.

Iskusni 33-godišnjak bi se mogao vratiti u Brazil, ali pod uslovom da kada dođe poziv iz Barcelone besplatno može napustiti klub.

Prema izvještaju Globa Filipe Luis je postigao dogovor s Flamengom. Trebao bi potpisati ugovor na tri godine uz mjesečnu platu od 180.000 eura.

Brazilski reprezentativac je zauzvrat tražio samo jednu stvar, a to je da može otići kao slobodan igrač u slučaju da ga angažovati poželi Barcelona.

Ovaj fudbaler je karijeru počeo 2003. godine u Figueirenseu, kluba u čijim je omladinskim kategorijama igrao.

Nakon samo jedne profesionalne sezone odlazi u Ajax, a zatim je igrao za B tim Reala i Deportivo La Corunu do 2010. godine kada prelazi u Atletico.

Za madridski tim je odigrao 323 utakmice i postigao je 12 golova.

Već se ponudio Barceloni

Luis bi rado potpisao za Barcu. Ima veliko iskustvo, godinama je bio ključan faktor igre Atletica i sigurno da bi odbrana Barce bila sigurnija uz njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, teško da će se Katalonci odlučiti za njegovo dovođenje. Na poziciji lijevog beka žele dovesti nekog mlađeg fudbalera koji bi sakupljao neophodno iskustvo pored Albe.

Brazilac je od 2010. godine član Atletica. Samo je jednu sezonu proveo u Chelseaju u tom periodu, ali se brzo vratio u Madrid, jer mu život u Londonu nije odgovarao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi