Ibraković sa Prištinom upisao prvu gostujuću pobjedu
Ibraković sa svojim izabranicima

Prvenstvo Kosova

Ibraković sa Prištinom upisao prvu gostujuću pobjedu

A. Beganović

Za vikend su odigrana četiri meča 16. kola Superlige Kosovo, a Priština koju vodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković na svoj konto je upisala nova tri boda.

Nakon domaćih remija sa Dukagjinijem (0:0) i pobjede nad Feronikelijem (2:0), Priština je sa Ibrakovićem na klupi upisala gostujuću pobjedu i to u duelu sa Ulpianom.

Slavili su izabranici Abdulaha Ibrakovića rezultatom 3:0. Dva pogotka postigao je Kryeziu i to u 34. i 85. minuti, a u listu strijelaca upisao se i Krasniqi koji je u 57. minuti pogodio iz penala.

Vodeći Ballkani slavio je na gostovanju kod Feronikelija (1:0), dok su u derbiju kola Llapi i Gjilani podijelili bodove (0:0), a Malisheva je rezultatom 2:0 savladala Drenicu.

Kolo će današnjim mečem zatvoriti Drita i Dukagjini, a Ballkani se trenutno nalazi na čelu tabele sa 30 bodova, dok je Priština našeg Abdulaha Ibrakovića petoplasirana sa šest bodova manje.

Dodajmo i da u posljednjem kolu prvog dijela sezone Priština dočekuje Dritu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi