Ibraković sa Kapfenbergom preko Austrije do osmine finala OFB Kupa

Pobjeda nakon jedanaesteraca

Ibraković sa Kapfenbergom preko Austrije do osmine finala OFB Kupa

A. Beganović

Kapfenberg, kojeg sa klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković, kreirao je senzaciju u austrijskom Kupu.

Naime, u šesnaestini finala austrijskog Kupa Kapfenberg je igrao protiv favorizirane Austrije iz Beča i uspio je slaviti nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon regularnih 90 minuta nije bilo golova, pa je susret otišao u produžetke, a favorizirani Bundesligaš do prednosti je stigao u 5. minuti prvog produžetka. Pogodak je postigao Ohio.

Međutim, uspjeli su se izrabranici Abdulaha Ibrakovića vratiti u meč i to u 116. minuti kada je Pichorner pogodio za 1:1, a kako se rezultat nije mijenjao do kraja meča, o putniku u osminu finala odlučivali su jedanaesterci.

Tragičar je bio strijelac pogotka za Austiju, Ohio, koji je u šestoj seriji promašio, da bi N'Zi donio veliko slavlje Kapfenbergu.

Podsjetimo i u prošloj sezoni Ibraković je sa Kapfenbergom u Kupu napravio dobar rezultat, odnosno plasirali su se u četvrtfinale, a što se tiče prvenstva, ekipa našeg stručnjaka se nakon osam kola nalazi na 11. mjestu tabele sa devet osvojenih bodova uz učinak od tri pobjede i pet poraza,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi