Priznanje Kolašincu za odlične igre u Schalkeu

U velikoj formi

Priznanje Kolašincu za odlične igre u Schalkeu

Seadu Kolašinacu nagrada za ovosezonske igre u dresu Schalkea stigla je od strane portala Sportschau.de. 

Iako će se prvi dio sezone u Bundesligi zaključiti tek nakon što se odigraju utakmice 17. kola, pojedini njemački mediji su već izabrali idealni tim kojih jedanaest najviše istaknulo u proteklim mjesecima. 

Idealnu postavu je sačinio i ugledni Sportschau, a u njoj se nalazi i naš Sead Kolašinac koji je dosad postigao dva pogotka i upisao četiri asistencije. 

"Schalke je odigrao promjenjivo, ali to se ne može reći za Seada. Bosanac igra dobro otkako je na lijevom beku ispred trojice stopera, a to se može vidjeti i po tome što je zabio dva gola i upisao četiri asistencije. Također, njegova beskompromisna borba često izlazi iz granica pravednosti", stoji u tekstu koji je objavio Sportchau. 

Pored Kolašinca u idealnom timu polusezone još su: Jarstein, Orban, Vallejo, Chandler, Rudy, Thiago, Forsberg, Demirbay, Modeste i Aubameyang. Idealni tim s klupe predvodi Nagelsmann. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi