Priznao da na sjednici nije bio Mirsad Sirćo
Saopštenje kojim je zloupotrijebljeno ime Mirsada Sirće

Oglasio se i Stanislav Mucić

Priznao da na sjednici nije bio Mirsad Sirćo

O. Lekić

Povodom novonastale situacije u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, odnosno povodom nelegalnog imenovanja stručnog štaba našeg nacionalnog tima od strane članova Predsjedništva RSBiH, Stanislava Mucića i Zdravka Miličevića, oglasio se i član Predsjedništva Stanislav Mucić.

Sirćino ime zloupotrijebljeno, "spasioci" bh. rukometa - nemojte nas spašavati

Naime, na našu adresu stiglo je saopštenje za medije kojeg potpisuje pomenuti Mucić, a u kojem je i sam valjda nesvjesno priznao da na fantomskoj sjednici nije bio prisutan treći član Predsjedništva, Mirsad Sirćo, iako je njegovo ime zloupotrebljeno u saopštenju kojim smo obavješteni da naš nacionalni tim ima stručni štab.

Saopštenje gospodina Mucića prenosimo vam u cijelosti, uz napomenu da niti Mucić, a niti Miličević nisu došli na danas zakazanu hitnu sjednicu Predsjedništva Rukometnog saveza BiH.

"Povodom natpisa u medijima vezano za odabir v.d. selektora i stručnog tima obraćam vam se ovim priopćenjem.

Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na održanoj sjednici 14.10.2011. u Sarajevu dao je mandat predsjedništvu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine da se hitno tj. naredni dan, 15.10.2011. održi sastanak u Ljubuškom (i riješi novonastala situacija oko izbora selektora) prije svečanog otvaranja novih prostorija Rukometne akademije Izviđač i uzvratne utakmice Kupa EHF-a. Kasno navečer, 14.10.2011. nazvao nas je gospodin Mirsad Sirćo i rekao da će biti spriječen doći (trenutno predsjedavajući predsjedništva RS BiH).

Pored diskusije Izvršnog odbora (na sjednici održanoj 14.10.2011.) o najvažnijoj temi, izboru selektora (na sjednici su bili prisutni svi članovi Izvršnog odbora uvidjevši ozbiljnost trenutka i potrebu za što kvalitetnijim rješavanjem problema) i pored zaključaka stručne komisije koji su ustvrdili da niti jedan od kandidata ne ispunjava uvjete iz natječaja (Goran Suton, Goran Stojić, Senjanin Maglajlija), zaključeno je na sjednici Izvršnog odbora da se zbog nemogućnosti iznalaženja rješenja da mandat predsjedništvu za žurno rješavanje spomenute problematike jer nam slijedi predkvalifikacijski ciklus za 15-ak dana. Naloženo je da predsjedništvo odabere v.d. selektora i stručnog tima koji bi vodioreprezentaciju u predkvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo što bi u međuvremenu dalo dovoljno prostora Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine da ponovno pripremi i provede natječaj.

Uzimajući u obzir sve navedeno, neispunjenje uvjeta kandidata i kvalifikacijski ciklus pred vratima, kao najlogičnije rješenje dano i potpisano od strane dva člana Predsjedništva (Stanislav Mucić i Zdravko Miličević) bilo je to da ovakvu kriznu situaciju preuzmu članovi stručne komisije te jedan od najboljih trenera Premijer lige Bosne i Hercegovine. Usput bih naglasio da je moj prijedlog bio razgovarati sa gospodinom Irfanom Smajlagićem no rečeno mi je da on ne želi preuzeti funkciju selektora Bosne i Hercegovine.

Nedolazak na ovakvo bitnu sjednicu o kojoj ovisi daljnji rad reprezentacije dovoljno govori o ljudima, pristupu i najboljoj namjeri u rješavanju važnog problema", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije