Prizor kakav se rijetko sreće na fudbalskim terenima

Fair play na arapski način

Prizor kakav se rijetko sreće na fudbalskim terenima

Zanimljiv prizor kakav se ne sreće na fudbalskim terenima u ostalim krajevima svijeta viđen je nedavno u Saudijskoj Arabiji.

U nedavnom remiju Nahdhe i Ittihada napadač Ittihada Jobson pokušao je raditi pritisak na domaćeg golmana koji je loptu potom uzeo u ruke. Protivnički napadač u tom je trenutku primjetivši odvezane kopačke u suparničkog golmana za trenutak prekinuo meč i golmanu džentlmenski zavezao iste.

Lopta je za to vrijeme bila u rukama golmana Al antaifa što je sudija smatrao opstrukcijom igre dosudivši zbog toga indirektan udarac za goste. Fudbaleri Ittihada nisu željeli iz nepravdeno dosuđenog indirektnog udarca ozbiljnije prijetiti domaćem golu, pa su loptu vratili domaćim fudbalerima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije