Prljača: Moramo nastaviti ovim tempom, pred nama je odlučujućih pet kola
Prljača još nema poraza na klupi Zeničana

Trener Čelika nakon nove pobjede

Prljača: Moramo nastaviti ovim tempom, pred nama je odlučujućih pet kola

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su izabranici Edina Prljače uz dosta muke golovima Anđušića i Nikolića savladali veoma dobru ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te produžili borbu za opstanak.

Nakon utakmice trener domaće ekipe zadovoljan je konačnim ishodom, iako je bilo dosta stvari na koje ima primjedbe kada je u pitanju njegov tim.

"Veoma teška utakmica, mi smo prvo poluvrijeme podbacili, nismo ušli u utakmicu kako treba, vjerovatno i preveliki pritisak je razlog tome. Mislim da je najvažnije da smo danas pobijedili. Imam dosta primjedbi na igru, ali sreća na kraju je rezultat ipak bio u našu korist. Imali smo nekoliko izglednih šansi, koje nismo uspjeli realizirati, a onda se uvukla nervoza, poslije drugog gola čuvali smo rezultat i uspjeli ga sačuvati", ističe Prljača.

Objasnio je i izmjenu u početnoj postavi pred sami početak utakmice

"Salčinović je od sinoć imao stomačnih problema, tako da je kroz zagrijavanje probao da vidi hoće li moći da počne utakmicu. Nije mogao igrati od početka, ali smogao je snage i kao kapiten ušao posljednjih 15-tak minuta i dao svoj doprinos u osvajanju tri boda", kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik igra dobro, ali pred ekipom je još teških pet utakmica do konačnog cilja

"Ako uzmemo ovu Ligu za opstanak onda možemo biti zadovoljni, ali igra se tijekom cijele sezone, trebamo sada pokušati nastaviti u ovom ritmu. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome, moramo osvojiti što više bodova do kraja sezone, ne smijemo posustati nego se boriti do kraja da ostvarimo opstanak", kazao je Prljača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Molim moderatora da briše komentare koji to nisu.Dakle ,psovke i uvrede.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi