Prljača: Pobjeda za ostanak u utrci za konkurentima
Zeničani će u subotu od prve minute jurišati po pobjedu, koja ih ostavlja u borbi za opstanak

Strateg Čelika uoči duela protiv GOŠK-a

Prljača: Pobjeda za ostanak u utrci za konkurentima

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju u okviru 2.kola Lige za opstanak dočekuju tim GOŠK-a iz Gabele. Zeničani na svome kontu imaju 14 bodova, dok Sloboda ima  22, a GOŠK 25 bodova. Zeničani protiv ekipe iz Gabele nemaju nikakvog drugog izbora osim pobjede i osvajanja tri boda, koja ih održavaju utrci za opstanak u Premijer ligi.

Novi šef struke Edin Prljača na klupi crno-crveni debitovao je u remiju protiv Borca u gostima, a u subotu će u Zenici imati priliku da na klupi Čelika ostvari i prvu pobjedu. To sigurno neće biti lagan zadatak, a to je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba uoči sutrašnje utakmice protiv gostiju iz Gabele.

"Nama je svaka utakmica do kraja prvenstva najbitnija, GOŠK je naš naredni protivnik i fokusirani smo na tu utakmicu. Dobro smo radili ove sedmice, s treninzima su počeli i neki igrači, koji su bili van stroja što zbog povreda, što zbog bolesti, tako da je atmosfera na visokom nivou. Nadam se da će naša medicinska služba do početka utakmice osposobiti sve igrače, te da ćemo moći računati na sve raspoložive snage", ističe Prljača.

Naredni protivnik je ekipa, koja igra za gol više i na Bilinom polju se neće braniti.

"Veoma respektujem i cijenim naše naredne goste, to je klub dobro posložen i vođen od strane kolege Dudića. Imaju dobru ekipu što su pokazali posebno u ovom drugom dijelu prvenstva. Mi ćemo naše goste fino dočekati, potrudit ćemo da se osjećaju kao kod kuće, ali na terenu nemamo puno izbora. Naš cilj se zna, to je osvajanje tri boda i smanjivanje razlike za konkurentima u borbi za opstanak. Nakon današnjeg treninga, svjesni značaja utakmice idemo u karantin u hotel "Zenica", gdje ćemo imati potreban mir, kako bi skoncentrirani dočekali narednu utakmicu", kaže trener Zeničana.

Pozdravlja odluku rukovodstva kluba da otvori kapije stadiona Bilino polje za sve navijače

"Veoma gospodski potez našeg investitora, koji zna šta je fudbal, svjestan je da nam naredna utakmica mnogo znači i pozdravljam potez da ulaz za sve bude besplatan. Nama je u subotu veoma potrebna podrška navijača, koji bi nam trebali olakšati put ka našoj pobjedi. Na nama u stručnom štabu i igračima je da damo svoj maksimum i da ostvarimo naš cilj, a to su tri boda na svome kontu", nada se Prljača.

Nije još odlučio o timu koji će sutra istrčati i duboko je uvjeren da Čelik može opstati u ligi.

"Ne znam još ko će početi utakmicu, moguće da bude nekih promjena u odnosu na utakmicu protiv Borca. Siguran sam i ne bih došao u Čelik da ne možemo ostati u ligi, za to nam je potrebno jedinstvo i maksimum svih igrača, te malo sreće i da nam se poklope određene stvari. Ništa još nije gotovo, ali treba igrati dobro i pobjeđivati, te ići iz utakmice u utakmicu", završio je razgovor za SportSport.ba Edin Prljača peti trener NK Čelik u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući sastav Čelika: Marković (Dujković), Okoli, Karamatić, Pandža, Kadrić, Šišić, Šantić, Livančić (Jurina), Anđušić (Đelmić), Salčinović i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

blatusa
Ispanite vise,..dosta mi je turaka i govana
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi