Trener Zeničana razočaran je igrom nogometaša u posljednje dvije utakmice

Trener Čelika nakon ispadanja iz Premijer lige

Prljača: Podbacili smo u najvažnijim utakmicama sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju poraženi od tuzlanske Slobode, te su dva kola prije kraja prvenstva i zvanično ispali iz Premijer lige BiH. Tužan dan za bh.nogomet, ali i sve Zeničane, koji se dugo neće oporaviti nakon ispadanja sigurno jednog od velikana našeg nogometa.

Nakon utakmice razočaran je bio i domaći trener Edin Prljača, koji nije uspio u nemogućoj misiji spašavanja kluba od ispadanja iz lige.

"Hvala kolegi Petroviću na lijepim riječima, za grad, klub i sve ostalo. Što se tiče utakmice, mi smo ušli u nju bez pet standardnih igrača, plus nam se na zagrijavanju povrijedio Šantić. To svakako nije alibi za neangažovan ulazak u utakmicu, primamo bezveze golove, pa onda dobijamo crveni karton. Naravno da nismo zadovoljni ni igrom, ni rezultatom. Podbacili smo u najvažnijim utakmicama za klub, protiv GOŠK-a i danas Slobode, tako da nemamo nikakvo opravdanje" ističe Prljača.

Dotakao se i crvenih kartona koje dobivaju njegovi igrači u drugoj utakmici na domaćem terenu.

"Mislim da nisu igrači imali namjeru da dobiju te crvene kartone, to je sve bilo u nekom žaru, mene ne brine to, nego što uvijek kasno reagujemo. Tek se probudimo nakon što primimo gol ili dobijemo crveni, kao onda hoćemo da igramo nogomet. Dok se nešto ne desi mi igramo kao pod ručnom i to mi je neobjašnjivo", kaže trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije utakmice do kraja lige, moguće da mlađi igrači dobiju više šanse za igru.

"Ne znam još ništa, vidjet ću kakvi su ciljevi s ljudima u klubu. Što se tiče mene, sigurno da trebaju da dobiju šansu, ja sam čitavo vrijeme iskreno radio i pokušavao da one koji su najbolji stavim u ekipu. Do kraja ćemo utakmice odraditi korektno i pošteno", završio je Prljača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Crni Gavran
Ma idi ,.odstupi.Brukate nas pred citavom BiH.Ne navijam vise za Celik.Navijacu sad za Rudar.To je buducnost zenickog fudbala.
2 7
bogatun
NASA GOVNA VAMA TEKU ZAGADISE GRAD I RIJEKU SMRDIS ZENICOOOO SMRDIAS ZENICOOOOO
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi