Problematični Amerikanac ponovo mijenja klub

DJ Cooper iz AEK-a u Monaco

Problematični Amerikanac ponovo mijenja klub

M. Šljivak

DJ Cooper jedan od najbolji playmakera u evropskoj košarci.

Amerikanac sa pasošem Bosne i Hercegovine međutim dosta je problematičan, te odlične igre na parketu ne može da ukombinuje sa životom van terena.

Sjajni play trenutno je član grčkog AEK-a, ali uskoro bi mogao napustiti ovaj tim i prijeći u francuski Monaco.

Cooper ima mnogo privatnih problema. Nije zadovoljan životom u Grčkoj, te će vjerovatno napustiti tim u narednim danima i to nakon samo sedam odigranih utakmica.

Američki košarkaš je sezonu počeo u ruskom Krasnyju. Igrao je zaista fantastično. Bio je nezaustavljiv sa gotovo double-double učinkom u Eurocupu i prvenstvu Rusije.

Međutim, odlučio se na odlazak u AEK, gdje je međutim pružao skromnije partije. Ubacivao je gotovo 10 poena po meču uz šest asistencija, ali očigledno je pritisak za njega preveliki, te se odlučio otići u Monaco.

Cooper je u ljeto 2014. godine bio i na okupljanju bh. reprezentacije pred kvalifikacije za Eurobasket. Međutim, nikada nije zaigrao za naš najbolji tim, jer je zbog navodne povrede napustio reprezentaciju.

Završio je univerzitet Ohio. Profesionalnu karijeru počeo je u PAOK-u, a igrao još za Panathinaikos i Enisey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti