Problemi sa tribinom u Spaladium areni
Spaladium arena u Splitu

Dio navijača izmješten sa „sjevera“

Problemi sa tribinom u Spaladium areni

Za vrijeme sinoćnje utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska - Španija u „Spaladium areni“ dio gledalaca izmješten je sa sjeverne tribine, pišu hrvatski mediji.  
To je učinjeno iz sigurnosnih razloga, jer su se ispod nekoliko stolica u pomenutom dijelu dvorane na montažnoj sjevernoj tribini pojavila ulegnuća ispod stolica.

"Nema nikakvih problema i sve će biti u redu danas na utakmici sa Švedskom. Osiguranje ima obvezu reagirati kada se u dvorani pojavi veći broj ljudi nego što ima sjedala, i to sada bio slučaj. Teleskopske tribine imaju 5.500 sjedalica i mogu podnijeti 440 tona tereta, ali očito je problem bio jer je na tribini bilo više osoba od predviđenog kapaciteta", rekao je u medijima naših zapadnih susjeda Dražen Pejković, glavni projektant „Spaladium arene“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.