Probuđeni Metz savladao Nicu, St. Etienne bolji od Caena

Ligue 1, 23. kolo

Probuđeni Metz savladao Nicu, St. Etienne bolji od Caena

Francuski "fenjeraš" Metz igra sve bolje, pa je uspio upisati i četvrti trijumf u posljednjih šest utakmica domaćeg šampionata. Ovaj put je Metz na svom terenu savladao Nicu rezultatom 2:1.

Na otvaranju susreta se mogla gledati dosta tvrda igra, a onda u 38. minuti fudbaler Nice Lees Melou pravi "medvjeđu uslugu" svojoj ekipi, nesmotreno starta na Danijela Miličevića i zarađuje isključenje.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a početkom drugog dijela Metz stiže do vodstva. Igrala se 50. minuta kada je Roux preciznim udarcem sa distance pogodio za 1:0.

Uzvratila je Nica u 58. minuti preko Balotellija. Italijan je imao priliku sa bijele tačke donijeti poravnanje svojoj ekipi, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih. Ipak, Balotelli je uspio odbijenu loptu pospremiti u mrežu za 1:1.

Samo četiri minute kasije Metz stiže do novog vodstva. Mollet je odlično ubacio, a Roux postiže svoj drugi gol na utakmici za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Bh. fudbaler Danijel Miličević je odigrao svih 90 minuta u za Metz.

Zanimljiv susret su odigrali i St. Etienne i Caen. Na kraju je St. Etienne uspio slaviti rezultatom 2:1 iako je Caen prvi došao do vodstva.

Poveo je dakle Caen sa 1:0 već u 11. minuti golom Rodelina, ali domaći St. Etienn uspijeva izjednačiti u 35. minuti. Monnet-Pquet odlično upošljava Ntepa de Madibu koji preciznim udarcem pogađa za 1:1.

Domaći su do preokreta i punog plijena uspjeli doći u 78. minuti kada je sjajan gol sa distance postigao Bamba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 23. kolo - rezultati:

PSG - Montpellier 4:0
Angers - Amiens 1:0
Guingamp - Nantes 0:3
Metz - Nice 2:1
St. Etienne - Caen 2:1
Toulouse - Troyes 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi