Probudio se div s Old Trafforda: United razbio QPR
Foto: EPA

Prva pobjeda Uniteda, gol Di Marije

Probudio se div s Old Trafforda: United razbio QPR

Midhat Šljivak

Konačno se probudio div s Old Trafforda. Ekipa Manchester Uniteda danas je stigla do prve pobjede u novoj sezoni, a na Teatru snova je pregažena ekipa Queens Park Rangersa s 4:0.

Gosti su mrežu uspjeli sačuvati do 24. minute, a onda je na scenu stupio Angel Di Maria. U debiju na Old Traffordu Argentinac je sjajno iz slobodnjaka pogodio za prednost od 1:0.

Još dva puta se mreža QPR-a zatresla u prvom poluvremenu. Prvo je Ander Herrera u 36. minuti preciznim udarcem povećao prednost izabranika Louisa van Gaala na 2:0, da bi potom uzvratio asistenciju Wayneu Rooneyu, koji je u 44. minuti postigao gol za rezultat poluvremena od 3:0.

Ovo je Rooneyu 175 pogodak u Premiershipu, te se izjednačio s Thierryjem Henryjem po broju golova u najjačem engleskom takmičenju.

United je s QPR-om završio posao u 58. minuti. Di Maria je fantastično uposlio Juana Matu, koji pogađa za konačan rezultat od 4:0.

Debitovao je u ovom susretu i Radamel Falcao za Manchester United, dok je na drugoj strani za QPR zaigrao dugogodišnji član Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

Premiership, 4 kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - QPR 4:0 (Di Maria 24', Herrera 36', Rooney 44', Mata')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.