Probudio se iz kome, ali ne može da priča: "Kada je čuo da je Donny nazvao zaplakao je od sreće"

Nouri je i dalje u teškom stanju

Probudio se iz kome, ali ne može da priča: "Kada je čuo da je Donny nazvao zaplakao je od sreće"

E. Čaušević

Holandski fudbaler Donny van de Beek jučer je zvanično potpisao za Manchester United u koji je stigao iz Ajaxa

Van de Beek je za 40 miliona eura stigao na Old Trafford, te je potpisao petogodišnji ugovor s Crvenim đavolima. On se povezivao s Real Madridom i Barcelonom, ali na kraju je odlučio da karijeru nastavi u Premiershipu.

Nakon što je potpisao za United pozirao je s dresom ovog kluba, a potom je engleski klub objavio da će Van de Beek na leđima nositi dres brojem 34 u čast svog prijatelja Abdelhaka Nourija.

Nouri je bio saigrač Van de Beeka u Ajaxu, ali je 2017. godine njegova karijera prekinuta nakon što na utakmici doživio napad srčane aritmije, te je tri godine proveo u komi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Doživio je oštećenje mozga, a nakon što se probudio iz kome postalo je jasno da više nije onaj stari. S porodicom komunicira pokretom obrva i malim pokretima usana. Njegov otac Mohammed danas je otkrio da je Van de Beek nazvao njega da pita da li je u redu da nosi 34, a to je čuo i Nouri.

"Donny me nazvao i pitao da li je u redu da nosi broj 34. Rekao sam da mi je drago što to želi i da smo ponosni na njega. Nakon toga Appie je otvorio oči i vidio sam suze. Zaplakao je od dragosti i potez njegovog prijatelja ga je baš dirnuo. Suze su potekle kada je čuo Donnyjev glas. To je i za nas poseban dan jer nam je Donny kao prijatelj", rekao je Mohammed Nouri.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
"Kao prijatelj"?? Wtf, daj citajte svoje tekstove, pravite od portala sprdanciju. Mislis da im je kao sin???? VdBeek je od malih nogu igrao sa Nourijem, oni su i te kako prijatelji gosp. novinaru. Sportski pozdrav
18 0
Penderinos
Da nije bilo te nesreće ovaj mali bi danas bio superzvijezda u velikom europskom klkubu.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije