Prodajom dionica dovesti Edina Džeku!

Berlusconi našao rješenje

Prodajom dionica dovesti Edina Džeku!

Edmir Škorić

Milanov vlasnik, Silvio Berlusconi, spreman je pregovarati o prodaji 25 do 30 posto dionica kluba, koju bi rado kupila ruska državna naftna kompanija Gazprom, tvrdi talijanski list La Gazzetta dello Sport.

Silvio Berlusconi je kazao da za taj procenat dionica traži oko 180 miliona eura, pa bi se tako nakon 24 godine vladavine nad Rossonerima, talijanski premijer odrekao potpune kontrole nad klubom.

Navodno bi prevagu oko pregovora mogao imati ruski predsjednik Vladimir Putin, koji ima dobre odnose sa premijerom Italije, a nedavno su imali i zajednički sastanak.

La Gazzeta Dello Sport dalje navodi kako bi se taj novac uložio u ljetna pojačanja, a prvi na listi želja je bio i ostao - Edin Džeko. Wolfsburgov napadač na meti je brojnih evropskih klubova, krenuvši od Milana, Arsenala, Chelseaja, Manchester Uniteda, pa sve do madridskog Reala i Liverpoola.

Bh. reprezentativni napadač je ove sezone postigao 22 pogotka u Bundesligi i tako postao najbolji strijelac lige, a već prošlog ljeta bio je nadomak Milana, no tada Berlusconi i co. nisu imali 40 miliona eura za obeštećenje koje traže na Volkswagen Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti