Produžio ugovor s PSG-om ili ne Buffon je već odlučio šta dalje

Legendarni golman

Produžio ugovor s PSG-om ili ne Buffon je već odlučio šta dalje

Admin Čaušević

Gianluigi Buffon je na vrhunskom nivou brani već duže od 20 godina i sigurno je jedan od najboljih golmana u historiji fudbalske igre. 

U Seriji A je debitovao još 1995. godine, a duže od dva desetljeća kasnije dočekao je da igra protiv sinova nekadašnjih saigrača.

Kako sada stvari stoje legendarni golman nema namjeru okončani karijeru bez obzira da li mu PSG produži ugovor ili ne.

Rekorder po broju nastupa za italijansku reprezentaciju je u januaru napunio 41. godinu, a od ljeta će biti slobodan i izboru sredine jer prema posljednjim indicijama iz Pariza prvak Francuske mu neće ponuditi nastavak saradnje.

Neki mediji na Apeninima pišu kako ponuda za Buffona ne manjka i to od klubova koji će naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Vremešni golman je i jučer pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Odbranio je penal protiv Angersa te je odlučio braniti još najmanje jednu sezonu.

U PSG-u su mu čini se zatvorena vrata jer Areola ima zagarantovano mjesto, dok se s posudbe iz Eintrachta vraća Trapp.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Buffon će nastojati da potpiše ugovor s nekim od klubova koji će igrati Ligu šampiona kako bi makar još jednom pokušao da osvoji toliko željeni trofej.

U karijeri je osim za Parmu i PSG branio i za Juventus gdje je proveo većinu svoje karijere. S Bianconerima je igrao tri finala Lige prvaka i sve tri puta je poražen. 

Top Komentari

luks-02
Protiv Manchestra sigurno nije branio na najvišem nivoju.Jedan gol poslije njegovog kiksa.Baš toliko je pomogao,da su ispali iz lige prvaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi