Zajednička fotografija Buffona i Shevchenka uz legendaran opis

Veliki rivali na terenu

Zajednička fotografija Buffona i Shevchenka uz legendaran opis

Admin Čaušević

Gianluigi Buffon i Andriy Shevchenko su istinske legende fudbalske igre, a svoju slavu stekli su igrajući u Italiji. 

Dok se Buffon još uvijek dvoumi da li završiti karijeru iako ima 41 godinu, Shevchenko je skoro tri godine selektor Ukrajine.

Italijan i Ukrajinac su obilježili jednu eru ne italijanskog, već i svjetskog fudbala igrajući za Juventus, odnosno Milan.

Buffon je jedno od najvećih razočarenja u karijeri doživio 2003. godine u finalu Lige šampiona. Tada su Rossoneri poslije penala pobijedili Bianconere, a odlučujući kazneni udarac golmanu je zabio Shevchenko.

Nekoliko godina kasnije Buffon je oprostio nekadašnjem dobitniku Zlatne lopte za svu bol koju mu je nanio tokom.

"Uprkos raznoj boli koju si mi nanio, ja sam popustljiv čovjek i osoba koja oprošta. Drago mi je što sam te opet vidio i zagrlio", napisao je Buffon na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi