Proglašenje Idola nacije krajem mjeseca

Od ove godine, najbolji se biraju na kraju sezone

Proglašenje Idola nacije krajem mjeseca

Četvrta po redu manifestacija proglašenja najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine Idol nacije biće održana krajem ovog mjeseca.

Nakon što su prve tri dodjele Idola nacije održane na kraju godine, novina je da će se ubuduće Idol nacije proglašavati na kraju takmičarske sezone.

 

Tako će od ove godine Idol nacije biti održavan krajem sezone, a nominacije za najbolje u svim kategorijama biće objavljenje početkom naredne sedmice.

 

Idol nacije od 2008. godine organizuje portal SportSport.ba, a stručni žiri sačinjavaju urednici i novinari svih relevatninijih medija u Bosni i Hercegovini.

 

Prva manifestacija je održana 2008. godine, a premijerni dobitnik prestižne nagrade Idol nacije bio je Vedad Ibišević. Nakon Ibiševića, dva puta zaredom za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine proglašen je Edin Džeko.

 

Osim najboljeg fudbalera BiH (Idol nacije) biće proglašeni najbolji i u ostalim kategorijama: Najbolji fudbaler Premijer lige BiH, Najbolji bh. fudbalski trener, Najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH, Najbolji golman Premijer lige, Najorganizovaniji klub Premijer lige BiH, Najbolji fudbalski sudija BiH, Najbolji mladi fudbaler BiH (U-21), Najbolji juniorski fudbaler BiH (U-19), Najbolji kadetski fudbaler BiH (U-17), Najbolji igrač malog fudbala BiH, Najbolja fudbalerka BiH, Najbolji fudbalski radnik BiH, Otkriće godine, Najbolji trener Premijer lige BiH, Najbolji bh. golman i Najbolji mladi fudbaler Premijer lige (do 21 godine).

 

Tehnički partner Idola nacije Defaul.ba.

 

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.