Prokletstvo svjetskih prvaka se nastavlja!

Treći put u nizu...

Prokletstvo svjetskih prvaka se nastavlja!

Reprezentacija Meksika je poražena od Švedske sa 3:0, ali Chicharito, Vela i družina idu u osminu finala zahvaljujući Njemačkoj. Naime, Elf je imao sve u svojim rukama, trebao je samo savladati Južnu Koreju i otći u nokaut fazu.

To se međutim nije desilo. Šta više, Njemačka je poražena od Južne Koreje sa 2:0, pa se aktuelni prvak svijeta oprostio od Mundijala u Rusiji već u grupnoj fazi.

Čini se da pehar osvajača Svjetskog prvenstva sa sobom nosi i neko prokletstvo zadnjih godina. Naime, ovo je treći put uzastopno da se prvak svijeta na svom narednom Mundijalu od takmičenja oprašta u grupnoj fazi.

Italija je 2006. godine osvojila Mundijal, a 2010. godine nije uspjela proći grupu. Te godine prvak svijeta bila Španije, ali Crvena furija u grupi ispada već u Brazilu četiri godine kasnije. Sada je ista sudbina zadesila i Njemačku koja je 2014. godine u Brazilu došla do prestižne titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi