Zbogom Elf!
Nastavila se tradicija da svjetski prvak na sljedećem Prvenstvu ispadne već u grupnoj fazi. Zbogom, Nijemci.

Njemačka ispala sa Svjetskog prvenstva

Zbogom Elf!

Aktuelni svjetski prvak, Njemačka, ispala je sa Svjetskog prvenstva. Elf je danas izgubio od Južne Koreje 2:0, dok je u drugom meču grupe F Švedska porazila Meksiko sa 3:0 i te dvije reprezentacije će igrati u osmini finala. 

Reprezentacija Švedske je puno bolje otvorila meč i napravila je veliki pritisak na Meksikance, ali oni su to bez većih problema izdržali i u nastavku prvog poluvremena se igralo nešto mirnije bez većih prilika. Ipak, Meksiko je u tim trenucima znao zaprijetiti iz kontri, posebno preko Carlosa Vele koji je imao nekoliko dobrih prilika, ali nije pogodio i ostalo je 0:0 do poluvremena. Treba reći i to da je u prvom dijelu bila jedna sporna situacija kada je Chicharito igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudac nakon pregledanog snimka nije svirao penal, na šta su Šveđani poludjeli.

U nastavku susreta Šveđani su sve karte bacili u napad i to im se odmah isplatilo. Igrao se 50. minut kada je Claesson ubacio u šesnaesterca, a lopta se sretno odbila do Augustinssona koji pogađa za veliku radost svog tima. Tada je i Meksiko morao u napad kako bi izbjegao eventualnu eliminaciju sa Turnira, ali uslijedila je jedna kontra Šveđana nakon koje je sivran pena, a siguran sa bijele tačke bio je Granqvist koji povećava na 2:0. Do kraja meča Meksiko se potpuno raspao i postigao je sam sebi gol preko Alvareza za konačnih 3:0.

U međuvremenu, u Kazanu Nijemci su čupali kosu sa glave. Obzirom na to da je Švedska povela protiv Meksika, Nijemci su znali da moraju pobijedti Južnu Koreju, ali to im nikako nije polazilo za rukom. Elf je tek u prvom dijelu stvorio poneku šansu, ali u drugomnije bio ni blizu opasan koliko bi trebao jedan svjetski prvak koji se suočava sa eliminacijom već u grupnoj fazi. Iako se prednost Šveđana protiv Meksika samo povećavala, Nijemci nikako nisu uspijevali da pogode mrežu Južne Koreje i da ostanu na Turniru. Iako je Low bacio apsolutno sve karte u napad i Elf je napao svim silama, to im se nije ispatilo i Južna Koreja je napravila senzaciju nad senzacijama jer je na kraju pogodila mrežu Nijemaca u nadoknadi preko Kima za pobjedu. Kasnije je i Son potvrdio trijumf svoje reprezentacije. 

Dakle, iz ove grupoe F dalje na kraju idu Švedska sa prvog i Meksiko s drugog mjesta, dok su Nijemci i Južnokoreanci ispali.

Svjetsko prvenstvo, grupa F:

Južna Koreja-Njemačk 2:0

Švedska-Meksiko 3:0

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sastavk Njemačke: Neuer, Kimmich, Hector, Hummels, Sule, Kroos, Khedira, Ozil, Goretzka, Reus, Werner.

Sastav Južne Koreje: Cho, Hong, Lee, Kim, Yun, Moon, Jang, Jung, Lee, Koo, Son.

Top Komentari

Babo
Treba takodjer dodati da je Njemacka zadnja zavrsila u ovoj grupi...
12 0
hasetz
2-0*
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi