Prokom slavio, Varda briljirao

Košarkaško prvenstvo Poljske

Prokom slavio, Varda briljirao

Adnan Beganović

U okviru 12. kola košarkaškog prvenstva Poljske, Prokom je rezultatom 83:60 svladao Zastal, a sjajnu partiju u dresu pobjedničke momčadi pružio je naš reprezentativac Ratko Varda.

Bosanskohercegovački reprezentativac vodio je Prokom do pobjede. Varda je upisao 23 poena i 12 skokova, pa je sa tim učinkom bio i najbolji igrač susreta. Pored Varde u dresu Prokoma dobru pariju odigrao je i Videnov, koji je postigao 12 poena, dok je kod Zastala sa 18 poena najefikasniji bio Burgess.

Anwil, kojeg s klupe predvodi naš Emir Mutapčić, poražen je na gostovanju kod Polonia Azbuda (77:75). Kod Anwila najefikasniji su bili Paul Miler sa 19, te Nikola Jovanović sa 13 poena, dok je kod pobjedničke momčadi sa 24 poena najefikasniji bio Tony Easley.

Rezultati 12. kola:
Asseco Prokom - Zastal 83:60
Polpharma - Siarka 84:75
Kotwica - PBG Basket 82:84
AZS Koszalin - Trefl Sopot 83:81
PGE Turow - Energa Czarni 95:78
Polonia Azbud - Anwil 77:75

Poredak: Energa Czarni 10-2, PGE Turow 7-4, Trefel Sopot 7-5, Asseco Prokom 6-2...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.