Promjena politike: Kineski velikan otpisuje strance

Potvrdio vlasnik kluba

Promjena politike: Kineski velikan otpisuje strance

Kineski šampion Guangzhou Evergrande ima namjeru uskoro prestati dovoditi zvučna pojačanja iz Evrope. 

U posljednjih šest sezona Guangzhou Evergrande je nedodirljiv u kineskom prvenstvu. Klub kojeg trenutno vodi Luiz Filipe Scolari je izdvojio enormne sume novca kako bi doveo Paulinha i Jacksona Martineza, međutim transfer politika će biti promijenjena u roku od tri godine. 

Vlasnik kluba Xu Jiayin je najavio da će se u budućnosti riješiti zvijezda iz Evrope i da će tim činiti isključivo igrači iz Kine. 

"Po mom mišljenju, naš idealni tim bi se sastojao od najboljih kineskih fudbalera koje bi vodio najbolji menadžer svijeta. Cilj je da unaprijedimo naš fudbal i svi bismo morali da budemo fokusirani na to. Moramo da povećamo našu zaradu, a to možemo da uradimo samo igračima iz naše škole, a ne kupovinom skupih stranaca", izjavio je Jiayin. 

Pored Paulinha i Martineza, od stranaca dres Guangzhou Evergrandea još nose Ricardo Goulart, Alan, Hyung-Il Kim te Young-Gwon Kim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi