Promjene u stručnom štabu Tuzla Cityja

Nalić dobio novog pomoćnika

Promjene u stručnom štabu Tuzla Cityja

Admin Čaušević

Došlo je određenih promjena u stručnom štabu Tuzla Cityja, potvrdio je to tuzlanski klub.

Naime, umjesto Samira Adanalića ubuduće će šefu stručnog štaba Zlatanu Naliću asistirati Selvir Mujić, koji je do sada bio trener U17 selekcije Tuzla Cityja.

"Prije svega zahvalio bih se Upravi FKTuzla City na ukazanom povjerenju i jednom sjajnom iskustvu. Iza mene je sezona i po dobrog iskustva i dobre saradnje, međutim zbog privatnih razloga više nisam u mogućnosti da adekvatno odgovorim obavezama koje traži jedan profesionalan klub kakav je Tuzla City. I dalje ću ostati dio ovoga kolektiva ali u nekoj drugoj ulozi", kazao je Adanalić.

Sportski direktor Samir Muratović je pojasnio Adanalićev izlazak iz stručnog štaba Tuzla Cityja.

"Adanalić je sjajan momak i trener i bio je jako bitan kotač u našem stručnog štabu. Imao je mogućnost da i dalje radi s Nalićem, ali na njegovo insistiranje smo odlučili da to prihvatimo. Adanalić će i dalje ostati dio našeg Kluba a u narednom periodu ćemo dogovoriti koja će biti njegova uloga. S druge strane Mujiću smo dali šansu koji je do sada radio s kadetima i time pokazujemo našim trenerima u omladinskom pogonu da se isplati raditi i truditi. U stručnom štabu i dalje ostaju Ahmetović i Hasagić dok više neće biti Adanalića i Zahirovića, ", rekao je Muratović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujić je prezadovoljan, ali i zahvalan zbog ukazanog povjerenja.

"Hvala Upravi na ukazanom povjerenju. Ovo je za mene veliki izazov, odgovornost ali i obaveza da napredujem. Posebno hvala mojim momcima iz kadetskog tima i vjerujem da ću nekog od njih uskoro dočekati u prvoj ekipi", rekao je Mujić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi